Wie ben ik

29d11dc[1]

Ik ben Ingrid Rombouts.
Kinderen zijn de rode draad in mijn carrière en leven. Ik ben gestart als kinderverpleegkundige en heb gewerkt met ernstig zieke kinderen, kinderen met astma, kinderen in de leeftijd 0-14 jaar bij het consultatiebureau en de GGD en met kinderen met psychosociale zorgen in het schoolmaatschappelijk werk. In het werken met kinderen en ouders heeft de sociaal-emotionele zorg mij altijd aangesproken. Ik heb veel ervaring met het begeleiden van kinderen en hun welbevinden.
Nadat ik de opleiding contextueel hulpverlener, een systeem-gezinsgerichte opleiding, heb afgerond, ben ik als Schoolmaatschappelijk werker / Jeugdmaatschappelijk werker aan de slag gegaan.
Daarnaast ben ik als coördinator BOR (Begeleide Omgangs Regeling) werkzaam geweest. In dit project worden ouders en kinderen begeleid, waarbij de omgang niet of moeilijk verloopt. Ik vind dat kinderen het recht hebben op beide ouders. Heel mooi en kostbaar zijn de momenten dat een kind en zijn/haar ouder elkaar weer zien na lange tijd. Ik ben getrouwd en heb twee zonen. Naast mijn gezin en werk vind ik het leuk om papier te maken en ambachtelijk te drukken. Het is dan ook daarom dat CREA-KIES deze elementen in zich heeft.
Ik ben een persoon die positief ingesteld is, goed luistert, en kijkt naar wat het beste past bij een kind, de ouders en het gezin (en het systeem).

Twee geliefde uitspraken zijn:

Ieder draagt iets kostbaars in zich wat in geen ander te vinden is,
dat te vinden is je weg.

 Altijd draag ik in mijn ziel het landschap van mijn ouders mee.